Konsertanmeldelse 16.04.11 - Ulver (og Anana)

For noen få dager siden, nærmere sagt sist lørdag så tok jeg turen inn til Rockefeller i Oslo for å oppleve Ulver som alle har pratet om at man bare må oppleve live minst engang i livet.

Vel, nå har jeg gjort det.. og jeg er faktisk usikker på om jeg vil se dem live igjen. Det kommer jeg litt tilbake til, for nå tenkte jeg først å introdusere dere for kveldens oppvarmingsband.. eller artist er kanskje mer riktig å si. Nemlig Anana, som spiller en form for dypvannspop i følge hun selv.Etter lang tids venting denne kvelden kom omsider Anana på scenen, og så fort hun begynte å spille ble det tyst blant de 3-400 oppmøtte. Mulig det var fler, eller færre.. jeg er ganske usikker. Men mye mennesker var kommet for å se Ulver, så jeg er ganske sikker på at svært få hadde hørt om Anana før denne kvelden. Men grunnen til at de ble stille er nok fordi at det var så utrolig vakkert, man ble bare stående å drømme seg bort i positiv forstand.

Foto: Mikkel E. Moxness/CatchLight Fotostudio AS

Med låter som Madelen, JegNekter1, og Tredjegradsforbrenning så var det ikke noe å si på at denne jenta var kreativ oppi alt dette. Det som derimot er litt synd er at om man hører på låtene på Urørt så sitter man ikke igjen med det samme, dette er ei jente som duger best live.. så til dere som skal på Slottsfjell i år og har sans for det vakre, og utenomjordiske.. ikke glem å få med dere Anana.

"Anana består kun av Anniken med sitt piano, sin gitar, sin stemme og sin MacBook med LogicPro. Programmerer beats i Csound eller Max/MSP." - hentet ifra Anana sin egen NRK Urørt profil

Om du allerede nå synes dette høres ut som noe for deg, så kan du jo som sagt høre en del av låtene hennes ved å klikke på denne lenken: http://www.nrk.no/urort/Artist/anana/default.aspx

Foto: Thomas Røst Stenerud

Fra en herlig åpning så skulle det enda gå litt tid før selveste Ulver kom på, et band som stort sett de fleste innenfor metal miljøet i Norge kjenner til. Selv så var jeg kommet ditt for å høre noen av låtene ifra Bergtatt albumet, jeg hadde ihvertfall håpet de skulle spille minst ifra dette albumet denne kvelden..

Men neida, ikke noe låter ifra dette albumet.. men mye annet forskjellig uten at jeg akkurat kan trekke inn et bestemt album. Eneste låten jeg husker de introduserte nå i farten var England, ifra deres nye album Wars of The Roses. Det var en låt som falt ganske godt i smak hos meg, men likevel så ble ikke denne kvelden en av mine store konsertøyeblikk..

Jeg synes Ulver blir litt stillestående over tid, følte heller ikke at de fikk med seg publikum. Så alt i alt var dette en grei konsertopplevelse. Men å betale 300,- for en slik konsert føler jeg ikke er verdt pengene sine, om man ikke er verdens største Ulver fan da. Og det skal nevnes at folk som stod rundt meg / bekjente gikk halvveis ut i konserten..

Så kort oppsummert var dette Anniken (Anana) sin store kveld, jeg ble ihvertfall bergtatt av denne jenta.
Så håper jeg hører noe mer ifra denne unge artisten i tiden fremover.

Anana - terningkast 5
Ulver - terningkast 3

3 kommentarer

Ida Kristine

20.apr.2011 kl.08:23

Så bra anmeldelse.Virket veldig ærlig som ikke gir terningkast seks til alt, som mange gjør.Bra! : D

Katrine

20.apr.2011 kl.12:54

Bra anmeldelse. Fikk lyst til å høre på Anana!

Jeg er egentlig fan av Ulver, men ja, det blir noe stillestående til tider, så jeg blir lei. De skulle absolutt ha tatt med noe fra Bergtatt ja.

fisk

20.apr.2011 kl.14:40

"Men neida, ikke noe låter ifra dette albumet.. men mye annet forskjellig uten at jeg akkurat kan trekke inn et bestemt album. Eneste låten jeg husker de introduserte nå i farten var England, ifra deres nye album Wars of The Roses"

De spilte kun låter fra sitt nye album. Enig i at det var litt skuffende

Skriv en ny kommentar

hits