Konsertanmeldelse 01.09.11 - Endezzma og Voluspaa

I går kveld tok jeg turen til de gamle Funhouse lokalene i Pilestredet, der som Unholy befinner seg den dag i dag. Der ble jeg møtt av et halvfullt lokale i skinn og lær, altså metalfolket var begynt å strømme til.

Etter å ha hilst på diverse kjentfolk, tatt 3-4 øl, nærmet klokken seg fort 22:20.. ca. rundt der så tok Endezzma tak i publikum. Det var svart, hardt.. og egentlig ganske ensformig for å si det rett ut. Det blir for mye skriking, man får ikke med seg en hel setning engang. En annen ting jeg også la merke til var at de startet skikkelig hardt og brutalt.. så dabbet det litt av.. og endte opp i hard rock. Vanskelig å forklare, men alt i alt så startet denne kvelden ganske tamt. Dette er ikke første gang jeg hører Endezzma live, så jeg vet hva jeg snakker om.

Men så var det Freddy og resten av gutta i Voluspaa sin tur til å overta den lille scenen innerst i lokalet. Imens de gjorde seg klare så gikk "I Dovregubbens Hall" over høytalerne. En låt som jeg regner med de fleste kjenner til, starter ganske rolig og så vokser seg til å bli ganske så intens. Med noen øl innabords hos de fleste, så begynte de fleste å trekke innover i lokalet. Det var nå så og si fullt, folket stod bakover i lokalet.. helt til trappa som tar deg opp og ut.

Men så fort introen var ferdig så var det låten "Reis Deg Min Herre" som stod for tur. En låt som jeg personlig digger, men videre utover fikk vi også "Ferden Går Videre" som er tittelen på Voluspaa sin seneste vinyl-split.

Det skal nevnes at Myrkgrav med låten Sjuguttmyra deler split'n med Voluspaa, så den anbefaller jeg dere å kjøpe!

Kort oppsummert så var dette en kveld fyllt av folkelige toner, øl og godt liv. Det viser hvor viktig det er for det norske metalfolket at steder som Unholy finnes. For å ikke nevne metalband.

Jeg mener selv at det var Voluspaa som trakk det lengste strået, men likevel så gjorde Endezzma en brukbar jobb.
Hvis du synes dette hørtes ut som en spennende kveld, så kan du oppleve en tro kopi av denne konserten på Alfred i Hønefoss fredag 09.september. Som du også kan se på bildet jeg har lagt ved i innlegget.

Takk til alle som tok seg tid til å lese dette, sikkert noen som er uenige med meg.. men det får bare gå. Jeg prøver bare å oppsummere gårsdagen, ikke alltid like lett med tanke på alt ølen som kom innabords. Men allerede neste uke, så skal jeg se 1349, Gehenna, og 2-3 andre band spille live i Oslo. Så vi ses forhåpentligvis da, på gjensyn!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits