Blood Red Throne - Brutalitarian Regime

Da er jeg omsider tilbake, og klar for et nytt år fyllt av kommende album og konserter. Tenkte at det kunne være greit å ta for seg Blood Red Throne sitt nyeste album aller først, så her har dere min dom over Brutalitarian Regime.

Det skal sies at jeg ikke kjenner så godt til Blood Red Throne ifra før, hvis jeg ikke husker helt feil så var mitt første møte med bandet på Inferno festivalen i 2009. Det var et ganske så anonymt møte, for jeg kan ikke si at jeg sitter igjen med så mange gode minner. Men med tanke på at de er ute med et nytt album, så er det bare å legge minnene bak seg for en liten stund..

Det første som slår meg er det brutale lydbildet, jeg får fort assosiasjoner til det svenske bandet Grave som jeg regner med at de fleste kjenner til. Så med andre ord er jeg positivt overrasket så langt, men det skulle vise seg at halvveis ut i Brutalitarian Regime så føles flere av låtene ganske så like..

Når det kommer til vokalen så synes jeg den glir fint inn, selv om det ikke er stemmen til vokalisten jeg vil sitte igjen med i ettertid. Jeg liker vokalendringene underveis på sporet "The Burning", men det er derimot det brutale lydbildet som jeg nevnte lenger opp, som løfter albumet flere hakk i riktig retning.

Noe av det første jeg la merke til når jeg skulle ta for meg dette albumet, var faktisk at det var Sevared Records som stod bak denne utgivelsen som kom ut i slutten av August i fjor. Dette er et plateselskap som har mange band på samvittigheten, der de fleste tilhører dødsmetall sjangeren. Noe av det jeg liker veldig godt med dette plateselskapet er at de har band ifra mange land rundt om i verden.

Men for å komme tilbake til Brutalitarian Regime, så synes jeg albumet starter frisk, før det dabber litt av om jeg kan si så.. men så henter det seg inn igjen og så holder det ganske høy standard helt ut. Så jeg ser helt klart et band som er på vei oppover, men om de klarer å komme seg opp og frem kan bare tiden vise."..men det er derimot det brutale lydbildet som jeg nevnte lenger opp, som løfter albumet flere hakk i riktig retning."

7/10

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits